Відбулася робоча нарада міського голови Ігоря Мерени із заступником начальника відділу якості технічного нагляду Служби автомобільних доріг у Тернопільській області

  • 269

Фото без опису

Вчора міський голова Ігор Мерена провів робочу нараду із заступниками міського голови Надією Лучкою та Іваном Керницьким, заступником начальника відділу якості технічного нагляду Служби автомобільних доріг у Тернопільській області Сергієм Бойко, начальником СПД №2 (м.Підгайці) відділу поліції №1 (м.Бережани) Тернопільського РУП ГУНП в Тернопільській області підполковником поліції Юрієм Кунькою, головним інженером Підгаєцького РЕМ Андрієм Сиротюком щодо вирішення питання аварійної ситуації, що склалася в придорожній смузі дороги Бережани-Підгайці-Монастириськ: внаслідок обледеніння дерев, які налягли на проводи та знаходяться в охоронній зоні ПЛ.-10 кВ Ф-5 в прольотах опор №46-82, виникли перебої з електропостачанням прилеглих населених пунктів.

❗Ця автомобільна дорога ❕Бережани-Підгайці-Монастириськ❕ відноситься до територіальних доріг державного значення і відповідно посадка в придорожній смузі знаходиться у постійному користуванні Служби автомобільних доріг, яка є балансоутримувачем цієї дороги.

Раніше було опубліковано статтю про утримання доріг, з якою можна ознайомитися за покликанням (посилання на статтю). Зазначимо, що вирізкою насаджень у придорожніх смугах автомобільних доріг, як і обслуговуванням самих доріг, займаються відповідні компанії (з переліком можна ознайомитися за покликанням). Через воєнний стан фірми, що обслуговують дороги і відповідно придорожні смуги, обмежені у фінансуванні і не можуть повною мірою виконувати свою роботу.

‼️Попри те, що Підгаєцька міська рада не має відношення до обслуговування державних доріг територіального значення та комунальних доріг місцевого значення, керівництво громади все ж шукає шляхи вирішення подібних проблемних ситуацій, одним з яких є проведення таких робочих нарад.

✅За результатами наради прийняті відповідні рішення щодо відновлення електропостачання населених пунктів громади.