28 лютого відбулася чергова 27 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання.

  • 74

Фото без опису

28 лютого відбулася чергова 27 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання.

На розгляд сесії виносилось 131 питання, що стосувалися багатьох важливих галузей життєдіяльності громади.

📌Депутатами під головуванням міського голови Ігор Мерена затверджено Звіт про виконання міського бюджету за 2022 рік. Варто зазначити, що, незважаючи на те, що вже рік триває повномасштабна війна, маємо перевиконання дохідної частини загального фонду міського бюджету у розмірі 106,9 відсотка до затверджених обсягів.

Обсяг перевиконання становить 10 млн 100 тис.700гривень. Це на 13 млн 718 тис. 700гривень (або на 9,6 відсотка) більше від відповідних надходжень за 2021 рік. Ці показники є результатом системної роботи керівництва та працівників громади по наповненню міського бюджету та забезпеченню повного фінансування усіх запланованих видатків і зобов’язань. Інформація по звіту про виконання міського бюджету за 2022 рік буде детальніше висвітлена в окремій публікації.

📌Затверджено звіт про використання коштів цільового фонду міського бюджету за 2022 рік, фінансовий план КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Підгаєцької міської ради на 2023 рік, зміни до фінансового плану КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня» Підгаєцької міської ради на 2022 рік та звіт про фінансовий план КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня» Підгаєцької міської ради за 2022 рік.

📌Затверджено план роботи Підгаєцької міської ради на 2023 рік, надано дозвіл на створення органу самоорганізації населення - вуличного комітету в селі Бронгалівка, внесено зміни до складу адміністративної комісії при виконавчому комітеті міської ради.

📌Прийнято до комунальної власності громади пожежний автомобіль, який безоплатно переданий для потреб пожежної команди нашої громади містом- побратимом Стшеґом Республіки Польща.

📌Затверджено п’ять нових Програм, зокрема:

▫️Програму підтримки та розвитку КЗ «Культурно-бібліотечний центр» Підгаєцької міської ради на 2023-2025 роки,

▫️Програму запобігання соціальному сирітству, подолання дитячої безпритульності і бездоглядності на 2023-2027 роки,

▫️Програму щодо забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення,

▫️Програму фінансової підтримки комунальних підприємств Підгаєцької міської ради на 2023-2024 роки,

▫️Програму фінансової підтримки органів державної влади на 2023 рік.

Внесено зміни до трьох діючих Програм в розрізі збільшення фінансування на виконання окремих заходів, передбачених Програмами, зокрема:

▫️до Програми фінансової підтримки комунального підприємства «Підгаєцька центральна міська лікарня» Підгаєцької міської ради,

▫️ до Комплексної програми соціального захисту населення Підгаєцької міської територіальної громади на 2022-2024 роки ,

▫️до Програми захисту населення і територій Підгаєцької міської ради від надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру на 2021-2025 роки.

📌Затверджено Напрямки використання коштів цільового фонду міського бюджету на 2023 рік, розпорядження міського голови. Після тривалих дискусій і обговорень внесено зміни до міського бюджету на 2023 рік, де в повному обсязі були задоволені усі бюджетні запити. Прийнято ряд інших питань, які виникли в процесі діяльності ради.

📌Прийнято 107 рішень із земельних питань, розгляд яких можливий в умовах правового режиму воєнного стану.

📌У Різному депутати обговорили пропозицію постійної комісії з питань комунальної власності, житлово-комунального господарства, будівництва, архітектури та транспорту стосовно належного облаштування сховищ у закладах дошкільної освіти, зокрема в Підгаєцькому дитячому ясла-садку, озвучену депутатом С. Штаєм. Депутат М. Бісовський запропонував керівництву громади звернутися до керівників лісових господарств, які працюють на території громади, з пропозицією обмеження або повного припинення вивезення деревини в сиру та вологу погоду з метою запобігання руйнування сільських та місцевих доріг громади.

Начальник відділу з питань земельних відносин, охорони навколишнього середовища і природокористування міської ради Я.Когут повідомив про роботу, яка проводиться працівниками відділу по інвентаризації земель з метою ефективного і справедливого використання земель громади суб’єктами господарювання і фізичними особами та збільшення надходжень до міського бюджету.

🇺🇦Після розгляду усіх питань порядку денного депутати завершили роботу 27 сесії міської ради спільним виконанням Державного Гімну України.

Слава Україні!

Героям Слава!