Сьогодні українці відзначають День Державного Гімну!

  • 313

Фото без опису

Сьогодні українці відзначають День Державного Гімну💙💛

Твір композитора Михайла Вербицього та поета Павла Чубинського “Ще не вмерла України…” став державним символом нашої країни. Дата відзначення Дня Державного гімну України обрана невипадково - саме 10 березня 1865 року цей твір прозвучав на концерті до Дня пам'яті Тараса Шевченка, який відбувався у польському Перемишлі, а композиція на тому концерті лунала, як заключна.

Державний гімн звучить на офіційних урядових заходах і церемоніях, на спортивних змаганнях та інших публічних зборах. Діти співають гімн України у бомбосховищах під час ракетних обстрілів ворогом, Захисники співають державний гімн на передовій.

Саме так сьогодні звучить душа українського народу, що бореться за свою незалежність, волю та майбутнє. Саме так звучить єдність та незламність української нації.
День Державного гімну – важливий для українців день, що символізує єдність, силу та стійкість країни.

І зараз, коли новітні Герої воюють за суверенітет нашої країни, гімн має особливе значення для всіх і є духовною ланкою, яка єднає нас із попередніми поколіннями борців за свободу!💙💛

Тож збираймося з рідними, друзями та колегами, виконуймо спільно наш прекрасний гімн, живімо ним, живімо кожним його словом: "Згинуть наші воріженьки, як роса на сонці. Запануєм і ми, браття, у своїй сторонці!" 🇺🇦

З повагою міський голова Ігор Мерена!