До уваги землевласників та землекористувачів земельних ділянок на території громади, по яких проходять підземні кабельні лінії зв’язку, що обслуговуються Тернопільською філією АТ «Укртелеком»!

  • 484

 

До уваги землевласників та землекористувачів земельних ділянок на території громади, по яких проходять підземні кабельні лінії зв’язку, що обслуговуються Тернопільською філією АТ «Укртелеком»!

 

Відповідно до листа Тернопільської філії акціонерного товариства «Укртелеком» від 30.01.2023 № 24-ВИХ-TR-61G701-2023 щодо збереження інженерних споруд АТ «Укртелеком» на території Підгаєцької міської територіальної громади інформуємо, що підприємства, установи, організації та громадяни, яким надані у власність або користування земельні ділянки по яких проходять лінії електрозв'язку, несуть відповідальність за проведення робіт на таких ділянках із порушенням вимог, встановлених Правилами охорони ліній електрозв'язку (далі - Правила), затвердженими постановою Кабінету Міністрів України від 29.01.1996 № 135.

Відповідно до представленої Тернопільською філією АТ «Укртелеком» ситуаційної схеми проходження підземної кабельної лінії зв’язку (КЛЗ) на території громади така лінія перетинає її територію з півночі на південь та проходить послідовно через територію Мирненського, Мужилівського, Староміського, Сільцівського, Вербівського, Голгочанського округів, а також міста Підгайці.

Згідно п. 2 Правил на трасах кабельних і повітряних ліній електрозв'язку і навколо випромінюючих споруд електрозв'язку встановлюються охоронні зони, зокрема для підземних кабельних і повітряних ліній електрозв'язку -
це смуга землі, обмежена паралельними лініями, віддаленими від
траси підземних кабелів або від крайніх проводів повітряних ліній на  відстані 2 метрів з кожного боку.

На трасах підземних кабельних ліній електрозв'язку поза населеними     пунктами встановлюються замірні стовпчики, попереджувальні  знаки  або  маркери, які є орієнтирами траси. Замірні стовпчики і попереджувальні знаки  встановлюються як безпосередньо на трасі кабелю, так і на деякій відстані від нього, що в останньому випадку позначається на стовпчиках чи знаках.

Відповідно до п. 6 Правил у межах охоронних зон ліній електрозв'язку і навколо випромінюючих споруд електрозв'язку без письмової згоди операторів телекомунікацій, а також без присутності їх представника забороняється:

– виконувати різного виду будівельні, монтажні, вибухові і земляні роботи, а також розрівнювати грунт за допомогою бульдозера, екскаватора, скрепера, грейдера та іншої землерийної техніки;

– проводити сільськогосподарські земляні роботи на глибині більш як 0,3 метра;

– проводити геологознімальні, розвідувальні, геодезичні та інші роботи, пов'язані з бурінням свердловин, розробкою шурфів і взяттям проб грунту;

– саджати дерева, розташовувати польові стани (табори), утримувати худобу, складати матеріали, корми, добрива, розпалювати вогнища, влаштовувати стрільбища;

– облаштовувати проїзди та стоянки автотранспорту, тракторів та інших механізмів;

– провозити великогабаритні вантажі під проводами ліній електрозв'язку тощо.

Роботи в охоронних зонах виконуються відповідно до Умов проведення робіт у межах охоронних зон кабельних і повітряних ліній електрозв'язку згідно з додатком до цих Правил.

Підприємства, установи, організації та громадяни, яким надані у власність, постійне або тимчасове користування земельні ділянки, по яких проходять лінії електрозв'язку, несуть відповідальність за проведення робіт на ділянках і зобов'язані вживати належних заходів для збереження цих ліній.

Просимо землевласників та землекористувачів земельних ділянок, розташованих на території громади, неухильно дотримуватися обмежень у використанні земель в межах охоронних зон проходження траси підземної кабельної лінії електрозв'язку та у разі виявлення випадків проведення земляних чи інших робіт в межах таких охоронних зон, негайно повідомляти про це підрозділи зв’язку з ЦМД № 314/1 та ЛДТМ № 114/1, які знаходяться за адресою: вул. Тролейбусна, 6, м. Тернопіль, тел. (0352)521224, (0352)432525, 0911148469.

Фото без опису