Відповідальність за пропозицію надання неправомірної вигоди службовій особі

  • 698

 

Вироком Підгаєцького районного суду Тернопільської області затверджено угоду про визнання винуватості у кримінальному провадженні за фактом пропозиції службовій особі надати неправомірну вигоду за не вчинення службовою особою в інтересах того, хто пропонує таку вигоду, дії з використанням наданої їй влади та службового становища (ч. 1 ст. 369 Кримінального кодексу України).

Публічне обвинувачення в суді підтримував прокурор Підгаєцького відділу Бережанської окружної прокуратури.

Слідством встановлено, що в січні 2023 року мешканець Підгаєцької територіальної громади Тернопільського району Тернопільської області, усвідомлюючи, що знаходиться у стані алкогольного сп`яніння, та те, що вказаний факт буде виявлено під час проведення медичного освідування, умисно, з метою уникнення від адміністративної відповідальності, що передбачає накладення штрафу та позбавлення права керування транспортним засобом, запропонував поліцейським неправомірну вигоду, розуміючи те, що його дії підпадають під кримінальну відповідальність.

Суд визнав чоловіка винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 369 КК України «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі», та призначив покарання у вигляді штрафу в розмірі 1000 (однієї тисячі) неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що становить 17000,00 (сімнадцять тисяч) гривень.

 

 

 

Керівник окружної прокуратури                                             Іван КРЕНЦЕЛЬ