Візит працівників служби у справах дітей Підгаєцької міської ради у сім’ю, де зареєстрований факт вчинення домашнього насилля.

  • 109

Фото без опису

❗Шановні батьки!

Складною проблемою сучасного людства є захист прав дітей. На жаль, право на життя, здоров‘я, навчання, щастя дітей в нас ще недостатньо захищені. Діти часто стають жертвами насилля. І дуже прикро, коли діти потерпають від найрідніших – від батьків. Про це багато пишуть і говорять, але випадків вчинення насилля щодо дітей в сім’ї виявляється чимало.

20 березня 2023 року з метою з’ясування обставин та причин вчинення домашнього насилля працівниками служби у справах дітей міської ради спільно із соціальними фахівцями КУ«Центр надання соціальних послуг» і старостою села Завалівського старостинського округу організовано візит у сім’ю, де зареєстрований факт вчинення домашнього насилля. Із батьками та дітьми проведено інформаційну, консультативну та профілактичну роботу. Також відвідано інші сім’ї, які опинилися в складних життєвих обставинах.

❗Пам’ятайте, що жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає шкоди їх фізичному здоров'ю, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. У більшості дітей-жертв насильства з'являються серйозні відхилення в емоційній сфері, і навіть в психічному, фізичному розвитку.

Дослідження свідчать, що останнім часом значно збільшилася кількість дітей з підвищеною тривожністю. Причиною такої негативної динаміки є не тільки війна, але і жорстоке поводження з дітьми в сім’ї. Дитинство — пора становлення особистості. І саме у цей період дитина потребує найбільшої уваги і захисту. Тож найближче оточення має забезпечити дитині належний догляд та турботу, а головне — безпечне і радісне існування.

Кожним зверненням до дитини — словом, інтонацією, жестом, і навіть мовчанням — ми повідомляємо їй не лише про себе, свій стан, а й про неї, частіше — саме про неї.

Просимо вас, шановні батьки, любіть своїх дітей, турбуйтеся про них, не жалійте для них добрих та лагідних слів!

❕Служба у справах дітей Підгаєцької міської ради