Вчора, 24 березня, відбулася чергова 28 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання.

  • 315

Фото без опису

Вчора, 24 березня, відбулася чергова 28 сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання.

До порядку денного сесії було внесено 87 питань, що стосувалися багатьох важливих галузей життєдіяльності громади.

📌Депутатами та міським головою Ігор Мерена заслухано звіт про виконання рішень Підгаєцької міської ради, прийнятих у 2022 році, затверджено Програму розвитку соціальних послуг КУ "Центр надання соціальних послуг" Підгаєцької міської ради на 2023-2025 роки, внесено зміни до структури КНП "Центр первинної медико-санітарної допомоги" Підгаєцької міської ради і затверджено Статут в новій редакції.

Заслухано інформацію про діяльність комунальних підприємств Підгаєцької міської ради, яку довели до відома присутніх директор КП «Підгайці- Водоканал» Андрій Мирний і директор КП «Дорожнє» Юрій Скасків.

Тривалі дискусії виникли при обговоренні проєкту рішення про проведення незалежного фінансового аудиту комунальних підприємств «Підгайці-Водоканал» та «Дорожнє», метою якого було проведення перевірки фінансово- господарської діяльності цих підприємств, ефективного і результативного управління бюджетними коштами, досягнення їх економії та цільового використання. Після тривалого обговорення депутати не підтримали цей проєкт рішення, рішення з цього питання не було прийнято.

📌Депутатами та міським головою прийнято рішення про проведення громадського обговорення щодо зміни назв та реорганізації закладів загальної середньої освіти Підгаєцької міської ради у 2023-2024 навчальному році та створено робочу групу по проведенню громадських слухань. План проведення громадських слухань буде визначатись за розпорядженням міського голови.

📌Підтримано рішення про впорядкування структури Підгаєцької міської ради, внесено зміни до міського бюджету на 2023 рік. Внесено зміни до Програми матеріально-технічного забезпечення військових формувань та мобілізованих військовослужбовців з Підгаєцької міської територіальної громади для виконання мобілізаційних заходів на 2022-2024 роки і до Номенклатури та обсягів матеріального резерву Підгаєцької міської територіальної громади для запобігання, ліквідації надзвичайних ситуацій техногенного та природного характеру, їх наслідків та його використання в умовах правового режиму воєнного стану на 2023 рік.

Бурхливе обговорення тривало навколо проєкту рішення, запропонованого депутатом Аллою Колодницькою, про встановлення тарифів на послуги з водопостачання, водовідведення та вивезення твердих побутових відходів для споживачів м. Підгайці. В результаті вирішено доручити виконавчому комітету міської ради в найкоротші строки розглянути питання встановлення тарифів на ці послуги з урахуванням економічно обґрунтованих розрахунків тарифів відповідно до вимог чинного законодавства України.

Депутат Сергій Штай вніс депутатський запит стосовно внесення змін до Положення про постійні комісії ради та Регламенту ради, за результатами розгляду якого створено відповідну комісію.

Розглянуто ряд важливих земельних питань, прийняття яких дозволить збільшити надхоження до міського бюджету.

🇺🇦Після розгляду усіх питань порядку денного 28 сесія міської ради завершила свою роботу спільним виконанням Державного Гімну України.

Слава Україні!