Профілактичні рейди в с.Мужилів та в с.Голгоча.

  • 62

Фото без опису

‼️І знову про насилля в сім’ї💔

На жаль, за відносно невеликий період часу в службу у справах дітей Підгаєцької міської ради знову надходять повідомлення про вчинення насилля в сім’ях у присутності дітей.

📆24 травня 2023 року в рамках державно-громадської операції «Літо-2023» за участю працівників служби у справах дітей, КУ «Центр надання соціальних послуг», старостів старостинських округів проведено профілактичні рейди в с.Мужилів та в с.Голгоча. Під час рейдів проведено відповідну роботу в двох сім’ях, де діти стали свідками домашніх конфліктів дорослих.

❗Шановні батьки, бабусі та дідусі! Просимо вас менш емоційно з’ясовувати стосунки між собою та не в присутності своїх дітей та внуків.

Нагадуємо вам, що постійні чвари та скандали мають негативні наслідки для ваших дітей.

Діти з сімей, у яких практикується насильство, відчувають постійний психологічний дискомфорт, для них це справжня трагедія. Діти з сімей, де практикується насильство, переживають відчуття страху. Цей страх може проявлятися різним чином: від занурення в себе та пасивності до насильницької поведінки.

Мала дитина не може знати, коли відбудеться наступний спалах насильства, де та наскільки сильним він буде. У результаті, вразливість та відсутність контролю над ситуацією призводять до проявів впертості у поведінці, відмови розмовляти та агресивних вчинків. Спостерігаючи за практикою насильства в сім'ї, діти доходять висновку, що насильство - це спосіб, яким дорослі вирішують свої конфлікти та наболілі проблеми. Оскільки ніхто не показав цим дітям, як слід говорити про їхні почуття, думки, вони часто не знають, що переживають або відчувають, і як можна виразити свої емоції та почуття у вербальній формі.

Жорстоке поводження з дітьми, нехтування їхніми інтересами не лише завдає непоправної шкоди їх фізичному здоров'ю, але й тягне за собою важкі психічні та соціальні наслідки. У більшості дітей - жертв насильства - з'являються серйозні відхилення в психічному, фізичному розвитку, в емоційній сфері.

Жорстоке поводження з дітьми в подальшому формує з них соціально-дезадаптованих людей, нездатних створювати повноцінну сім'ю, бути гарними батьками, а також є поштовхом до відтворення жорстокості по відношенню до власних дітей.

⁉️Як же захистити дитину? Що можна зробити, щоб запобігти жорстокому поводженню з дітьми та насильству в сім'ї? Хто повинен зупинити цикл знущань?⁉️

‼️Це можуть і повинні зробити матір та батько! Якщо кривдником є батько, то лише жінка може захистити своїх дітей і себе саму. Якщо кривдником є жінка, то батько може перервати насильницькі стосунки і захистити дітей. Якщо рідні батьки неспроможні зупинити домашнє насильство, тоді цю функцію виконують відповідні структури: поліція, служба у справах дітей, соціальні працівники.

❕Служба у справах дітей Підгаєцької міської ради