НЕЗАБАРОМ У ЦНАПі м.ПІДГАЙЦІ МОЖНА БУДЕ ОТРИМАТИ ПОСЛУГИ ДРАЦС

  • 58

Фото без опису

Через те, що держава проводить оптимізацію своїх структурних підрозділів у територіальних громадах, відділ державної реєстрації актів цивільного стану у м.Підгайці було закрито. Також нас очікує планове закриття сектору оформлення документів Бережанського відділу державної міграційної служби, що призведе до певних незручностей для мешканців громади. Випереджаючи ці події, Підгаєцька міська рада взяла участь у конкурсі на забезпечення ЦНАПу обладнанням для видачі паспортних документів і стала одним із небагатьох переможців цього конкурсу.

8 червня 2023 року на 29 сесії ПМР було внесено зміни до структури міської ради, зокрема у відділі "Центру надання адміністративних послуг" утворено:

-сектор надання адміністративних послуг;

-сектор реєстрації актів цивільного стану;

-сектор надання послуг міграційної служби.

Але маючи обмежений термін для подання документів і відповідно до розпорядження Тернопільської обласної військової адміністрації Про затвердження порядку співфінансування на конкурсних засадах проєктів регіонального розвитку мережі центрів надання адміністративних послуг за рахунок коштів обласного бюджету (у співвідношенні 60/40, де 60 % - це обсяг коштів з обласного бюджету, а 40% - з місцевого бюджету) шляхом їх передачі відповідним місцевим бюджетам, вчора було скликано позачергову 30-ту сесію ПМР, щоб внести зміни до міського бюджету на 2023 рік. Якби не було внесено ці зміни та не отримано відповідне рішення сесії, Центр надання адміністративних послуг Підгаєцької міської ради втратив би можливість на отримання субвенції з обласного бюджету.

Проробивши всі ці кроки, Підгаєцька міська рада тепер матиме можливість забезпечити жителів громади наданням адміністративних послуг з оформленням та видачі паспортних документів та реєстрації актів цивільного стану через відділ "Центр надання адміністративних послуг".

"Наша робота полягає у тому, щоб максимально наблизити послуги до отримувача, швидко і зручно надавати їх. Про старт роботи отримання послуг з державної реєстрації актів цивільного стану через адміністраторів ЦНАП ми додатково повідомимо." - Петро Романів, начальник відділу "Центр надання адміністративних послуг".