Всесвітній день соціальних мереж

  • 44

Фото без опису

📱📷У Всесвітній день соціальних мереж нагадуємо, що категорично не можна публікувати під час тривоги або авіаудару, а також після них.

▫️Не розміщуйте фото або відео місцевості, де був обстріл або впав снаряд. Не можна публікувати відео з ракетами, що летять, моментами попадання снарядів.

▫️Не вказуйте точну адресу, координати, докладний опис місця. Така інформація допомагає окупантам координувати свої дії.

▫️Не можна публікувати відео з розпізнавальними знаками - таблички з назвами вулиць, номерами будинків, великі магазини та супермаркети, станції метро, заводи та підприємства.

▫️Не можна публікувати кадри роботи української ППО. Таку роботу можна визначити по характерному вибуху в повітрі та феєрверку. Всі публікації фото і відео з вильотами або попаданням ракет демаскують системи ППО.

❓Що ще не можна публікувати:

▫️будь-яку інформацію (фото, Відео, текст) про переміщення або дислокацію українських захисників;

▫️не можна фотографувати військові частини, пункти територіальної оборони, блокпости, укріплення;

▫️не фотографуйте важливі об'єкти інфраструктури, не знімайте їх на відео в реальному часі;

▫️не публікуйте неперевірену інформацію про загиблих, постраждалих, зниклих;

▫️не робіть перепости фейкових повідомлень про відключення зв'язку, необхідності змінювати налаштування телефону, вступу в різні групи; перевірте цю інформацію в офіційних джерелах - сторінки СБУ, Центру протидії дезінформації, сторінки ЗСУ;

▫️не розміщуйте неперевірені пости про допомогу, збір коштів; збір може бути неактуальним (наприклад, його закрили кілька годин тому); ви так витратите час того, хто захоче допомогти та того, кому допомога була потрібна;