Порядок відновлення паспорта для ВПО

  • 69

Фото без опису

Міністерство з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України зараз тут: Україна.

⚡️Багато українців, яким довелося терміново евакуйовуватися із територій бойових дій, втратили свої документи.

▪️Для відновлення паспорта необхідно пройти процедуру ідентифікації. Вона може ускладнитися, якщо особа не має змоги надати інший документ, в якому міститься її фотографія. Тож як відбувається процедура ідентифікації за таких умов, роз’яснили у Державній міграційній службі.

▪️Перевірка факту належності особи до громадянства України може проводитись із використанням Єдиного державного демографічного реєстру, наявних обліків ДМС, а також інших інформаційних баз.

▪️У процесі перевірки береться до уваги вся інформація, яку повідомив заявник. У разі неможливості ідентифікувати особу за отриманою інформацією застосовується процедура опитування свідків, які були зазначені заявником. Така процедура може бути проведена у режимі відеоконференцзв’язку.

▪️Під час відеоконференцзв’язку свідком пред’являються документи, що посвідчують його особу та підтверджують громадянство України або спеціальний статус члена сім’ї. Копії таких документів надсилаються на електронну пошту територіального органу/підрозділу ДМС, яким проводиться відеоконференцзв’язок.

▪️Працівником ДМС ведеться відеозапис відеоконференцзв’язку. Запис долучається до заяви-анкети, яка подається для оформлення нового паспорта.

#Мінреінтеграції