Із великою скорботою повідомляємо, що сьогодні, 16 серпня, пішов у засвіти керівник Народної аматорської хорової капели Народного Дому м.Підгайці, Заслужений працівник культури України Павло МАКОДА

  • 136

Фото без опису

На 81-у році життя перестало битися серце видатної людини, ветерана праці. Павло Павлович – добре знана постать на теренах нашого краю. Він був надзвичайно освіченою та ерудованою людиною. Закінчив Харківський державний інститут культури, Одеську державну консерваторію. Жив культурою та усім, що з нею пов'язано... Працював вчителем музики і співів у середній школі №11 м.Олександрія, керівником хорових колективів, співав у хорі Харківського оперного театру ім. М. Лисенка. Працював викладачем в культосвітньому училищі в місті Самбір (1971-76рр.) і в дитячій музичній школі в м.Кіровоград (1976-1987 рр.). У 1988 році Павло Павлович переїжджає у Бережани. З 1989 по 1992, а потім із 2004 – керівник Народної аматорської хорової капели Народного Дому м.Підгайці.

У музичному доробку Павла Павловича - вокально-хорові твори, музичні обробки для хору (літургії, обряди, вінчання, патріотичні і народні пісні), переклади та обробка музичних творів для дитячого хору та ансамблю.

Заслужений працівник культури України з 1992 р., нагороджений Почесними грамотами, грамотами, подяками Міністерства культури України, обласного управління культури, Бережанської та Підгаєцької РДА та районних рад, почесний громадянин м.Бережани з 2015 р.

Це дуже важка втрата для всієї творчої родини Підгаєцької громади та колективу капели.

Висловлюємо глибокі співчуття рідним, близьким та колегам Павла Павловича.

Світла пам’ять про нього буде завжди жити у наших серцях.

Нехай Всевишній охороняє його світлу душу в Царстві Небесному…🕯