Відбудеться 31 сесія Підгаєцької міської ради

  • 134

Фото без опису

❗️30 серпня відбудеться 31 сесія Підгаєцької міської ради. На розгляд сесії виноситься 130 питань, з яких 20 – розгляд різних питань, віднесених до повноважень ради, 110 питань– із сфери регулювання земельних відносин. З порядком денним сесії та з проєктами рішень можна ознайомитись на офіційному веб-сайті Підгаєцької міської ради.

❗️Відповідно до ч.5 ст.46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», сесія скликається в міру необхідності, але не менше одного разу на квартал, а з питань відведення земельних ділянок та надання документів у сфері господарської діяльності – не рідше ніж один раз в місяць ( зараз в період воєнного стану рішення з питань відведення земельних ділянок у власність не приймаються). Тому підстав для хвилювань щодо несвоєчасного скликання сесії ради чи зволікання з її скликанням немає, сесія відбувається у звичному порядку. Попередня сесія відбулася 22 червня.

❗️Серед питань порядку денного розглядається питання внесення змін до міського бюджету на 2023 рік. Зміни вносяться за рахунок перевиконання доходів міського бюджету за І півріччя цього року ( 1 млн 670 тис.грн ) та внутрішнього перерозподілу видатків (2 млн 675 тис.грн з видатків на благоустрій населених пунктів, з яких 1,5 млн грн планується перерозподілити на утримання і розвиток доріг).

❗️На виконання затверджених Програм підтримки військовослужбовців та їх соціального захисту планується додати більше як 1,5 млн грн. ( з міркувань режиму воєнного стану не вказуємо назв і заходів Програм та суми на їх виконання). Слід відмітити, що від початку року з міського бюджету вже виділено близько 2 млн грн на підтримку військовослужбовців та в повному обсязі задоволено запити на придбання необхідних речей та засобів. Певна сума з цих коштів ще не використана, також ще є в наявності придбані за кошти міського бюджету запаси одягу для військових (термобілизна). При необхідності та надходженні відповідних запитів від військовослужбовців та формувань до кінця року зміни будуть вноситися і кошти на ці потреби будуть додані.

❗️Окрім цього, проєктом рішення про внесення змін до міського бюджету заплановано скерувати кошти в сумі 495 тис.грн управлінню освіти міської ради (облаштування укриття в дитячому садку «Журавлик», придбання матеріалів для поточного ремонту шкіл громади, придбання газового котла для опорного закладу Підгаєцька ЗОШ І-ІІІ ступенів), відділу культури, туризму, молоді та спорту міської ради в сумі 300 тис грн (для забезпечення виплат заробітних плат працівникам сільських клубних закладів), КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» 225 тис грн (на фінансову підтримку медичних працівників та на придбання паливо-мастильних матеріалів), також близько 150 тис. грн планується виділити для підтримки служби з надзвичайних ситуацій та поліції по відповідних програмах, КУ «Центр надання соціальних послуг» - 75 тис.грн.

До порядку денного сесії внесено також багато інших актуальних питань, детальніше інформацію про які повідомимо згодом.

Усі питання, внесені до порядку денного сесії, розглядатимуться на засіданнях відповідних профільних депутатських комісій ради.