Відбулася чергова тридцять перша сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання

  • 266

Фото без описуФото без опису

📌☑️ 30 серпня 2023 року відбулася чергова тридцять перша сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання, до порядку денного якої були внесені 130 питань. У пленарному засіданні, яке очолив міський голова Ігор Мерена, взяли участь 20 із 26 депутатів.

📌☑️Після зміни черговості питань порядку денного депутати розглянули звернення громадської організації «Простір громадських ініціатив і дозвілля» стосовно передачі громадській організації у безкоштовне користування або в оренду без проведення аукціону гідротехнічних споруд ставу м.Підгайці. До присутніх звернувся голова громадської організації Сергій Штай та представники цієї громадської організації. Після тривалих дискусій та роз`яснення норм діючого законодавства у сфері оренди державного і комунального майна рішення не прийнято.

📌☑️ Після затвердження звіту про виконання міського бюджету за І півріччя 2023 року депутати надали дозвіл на створення вуличного комітету в селі Юстинівка, прийняли рішення про перейменування вулиць на території громади. Прийняттю цього рішення передувало громадське обговорення. Як наслідок, вулицю Мічуріна у Підгайцях перейменовано на вулицю Героїв ЗСУ, вулицю Димитрова в селі Галич – на вулицю ім.Олександра Корпана, вулицю Гагаріна в селі Галич – на вулицю Шилівська, вулицю Медведєва в селі Голгоча – на вулицю Лесі Українки, вулицю Гагаріна в селі Заставче- на вулицю Івана Легкого, вулицю Першотравневу в селі Угринів- на вулицю Центральна Бічна.

📌☑️ Депутати не підтримали депутатські звернення Петра Заставецького щодо затвердження положення і складу тимчасової контрольної комісії з перевірки фінансово-господарської діяльності комунальних підприємств Підгаєцької міської ради та щодо зменшення ставок орендної плати за землю.

📌☑️Також депутати не підтримали проєкт рішення про скасування рішення 30-ї сесії міської ради від 22 червня 2023 року № 3482 щодо ліквідації Яблунівської загальноосвітньої школи І ступеня, поданий депутатом Петром Заставецьким. При розгляді цього питання були присутні жителі села Яблунівка, які наводили аргументи про доцільність функціонування початкового навчального закладу у їхньому селі та скасування рішення про його ліквідацію. Представник управління освіти міської ради довела інформацію стосовно невтішної ситуації із кількістю учнів в навчальних закладах громади та про освітню реформу в Україні. Повідомила, що з початку навчального року навчання у школах нашої громади відбуватиметься в очному режимі і реальна кількість школярів, які б навчалися в Яблунівській початковій школі у разі відновлення її роботи, - п`ять дітей, причому кількість навчальних годин у кожному класі становила б тільки 8 год на тиждень.

📌☑️ Депутатами збільшено обсяг заходів програми матеріально-технічного забезпечення військових формувань та мобілізованих військовослужбовців з нашої громади до 2 млн грн, внесено зміни до обсягу заходів Програми, якою передбачено соціальний захист військовослужбовців.

📌☑️При внесенні змін до міського бюджету cкеровано 1 млн грн на соціальний захист військовослужбовців ( надання допомог на оздоровлення - орієнтовно 500 тис.грн, встановлення памʼятників загиблим воїнам- орієнтовно 400 тис. грн, організація поховань військовослужбовців- 100 тис.грн), 1,1млн грн спрямовано на закупівлю матеріального- технічного забезпечення для військовослужбовців з громади, передбачено фінансування ряду важливих питань у різних сферах діяльності громади.

📌☑️ Створено віддалене робоче місце адміністратора ЦНАП у селі Завалів, прийнято у власність та передано на баланс управління освіти два генератори електричної енергії, придбані та передані владою міста-партнера Стшегом, припинено повноваження депутата Підгаєцької міської ради за поданою заявою, прийнято ряд інших важливих рішень, в тому числі із земельних питань – 110.

📌☑️ Депутатами не прийнято рішення стосовно внесення змін до Статуту комунального підприємства «Дорожнє» та укладення договору позички автомобіля.

📌☑️ Після доволі дискусійної сесії міський голова та депутати завершили пленарне засідання спільним виконанням Державного гімну України.