Відбувся дводенний тренінг в рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області»

  • 98

Фото без опису

✅20 та 21 вересня мультидисциплінарна група Підгаєцької громади у складі начальника управління освіти Оксани Федів, директора КУ "Центр надання соціальних послуг" Юрія Драпака, заступника заввідділення соціальної роботи КУ "ЦНСП" Оксани Стецяк взяла участь у дводенному тренінгу в рамках проєкту «Забезпечення комплексного реагування у сфері захисту осіб, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації чи ґендерно-зумовленого насильства у воєнний час у Тернопільській області», який провели представниці громадської організації «ТМЖК «Відродження нації» спільно з Головним управлінням Національної сервісної служби у Тернопільській області. Участь у тренінгу взяли також представники Бережанської, Збаразької, Зборівської та Скалатської територіальних громад Тернопільської області.

✅Загальна мета навчання - посилення впровадження превентивної роботи з протидії торгівлі людьми, підвищення спроможності у виявленні та перенаправленні постраждалих від торгівлі людьми, експлуатації, усвідомлення Національного механізму взаємодії в орнанізації перенаправлення та реінтеграції постраждалих.

Під час тренінгу учасниці та учасники зрозуміли, що таке торгівля людьми, експлуатація, які прямі і непрямі індикатори вказують на те, що особа потребує спеціалізованої допомоги, яку допомогу можна забезпечити постраждалим на рівні держави, куди скерувати особу за допомогою в рамках проєкту, яка практична реалізація Національного механізму взаємодії.

❕Під час навчання обговорювалися причини та наслідки торгівлі людьми , приділена увага ґендерним, віковим, соціально-психологічним особливостям постраждалих, специфіці психологічного стану людини, особливостям проведення первинного опитування та виявлення. Усі засвоювані моменти супроводжувалися цікавими практичними завданнями.

✅Проєкт втілюється завдяки Представництву Міжнародної організації з міграції в Україні IOM Ukraine, Агентству США з міжнародного розвитку USAID Ukraine - USAID Україна, підтримки Міністерства Закордонних справ Норвегії.