АВТІВКИ ДЛЯ ЗСУ

  • 132

Фото без опису

Підгаєцькі волонтери у вільний час готують автомобілі для українських Захисників. Команда волонтерів купує авто за кордоном, ремонтує за потреби, фарбує і відправляє на передову. Так, від початку повномасштабної війни хлопці вже відправили понад 200 автомобілів. Як зазначає координатор команди Богдан Пекарський, кожні два тижні вони обслуговують в середньому 5-6 машин, інколи й до 10. Шлях, який долає машина від початку й до кінця, - довгий: кошти на закупівлю регулярно надають мешканці Сільця, які вже тривалий час живуть та працють закордоном, потім волонтери шукають автівки (переважно Франція, Швейцарія), переганяють в Україну, майстри приводять їх до ладу - технічну допомогу всім автомобілям надають Тарас Ригайло та Сергій Костенюк, а тоді вже хлопці відправляють їх на фронт, активну участь у цьому беруть Сергій Підгорецький, Степан Стасюк, Віталій Гаранжук.

"Наша команда - Зіновій Корпан, Василь Тимчишин, Іван Пазяк, Володимир Федик, Іван Залуцький, Назара Карий. Ми з хлопцями особисто женемо автомобілі, інколи їх забирають самі військові. Але переважно доставка - за нами. У такій своїй волонтерській діяльності ми співпрацюємо із ГО "VIPТернопіль", а також із Благодійний фонд ім. праведниці світу Катерини Сікорської , ГО "БункерС". Коли готується чергове відправлення на фронт, збираємо усю можливу допомогу: від фонду, Бункера, від наших господинь зі Сільця, котрі готують для наших Захисників смаколики. Одним словом, усе, що можемо, веземо хлопцям. Підгаєцька міська рада надає пальне на доставлення автомобілів, за що ми щиро вдячні, а також місцеві фермери.

Дорогою назад забираємо розбиті військові машини на ремонт - і так по колу. Без роботи не сидимо, тому охочих допомогти наблизити Перемогу запрошуємо до нас. Особливо потрібні водії, щоб переганяти автівки на фронт!" - наголошує Богдан Пекарський.

Багдан Пекарський