Як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

  • 382

Фото без опису

#ПМГдляВетерана2023

Національна служба здоров’я України продовжує серію публікацій для ветеранів про те, як отримати безоплатну медичну допомогу за Програмою медичних гарантій.

📌Рентген, у тому числі комп’ютерна томографія (КТ), а також магнітно-резонансна томографія (МРТ) є безоплатними за умови, що ці інструментальні дослідження призначив лікар.

✅Якщо рішення про потребу в рентгені, КТ чи МРТ ухвалив ваш сімейний лікар, то він створить відповідне електронне направлення. За цим направленням можна зробити обстеження у закладі, який підписав договір із НСЗУ за пакетом “Профілактика, діагностика, спостереження та лікування в амбулаторних умовах”. Таких лікарень зараз 1202 по всій Україні, у тому числі 64 – приватні. 👉 Водночас надати ці послуги заклад може за наявності відповідного обладнання.

Щоб знайти необхідну лікарню – оберіть зручний для вас спосіб пошуку:

➡️зателефонуйте до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77, де оператор підкаже адресу та телефон закладу;

➡️зайдіть на інформаційний дашборд за посиланням: http://surl.li/ecmlw. У полі фільтрів оберіть область, напрям “Амбулаторні послуги загального профілю” та інші критерії.

Подзвоніть до лікарні та уточніть, чи виконують там потрібні вам обстеження. Якщо так – запишіться, прийдіть у визначений час із електронним направленням та пройдіть дослідження безоплатно.

✅Якщо рентген, КТ чи МРТ вам необхідне під час вашого лікування у стаціонарі (наприклад, при інсульті чи інших захворюваннях), то окреме направлення для нього не потрібне – рішення ухвалює лікуючий лікар. У такому випадку ці дослідження також будуть безоплатні.

✅Якщо ви потрапили до лікарні у невідкладному стані, то платити за рентген, КТ чи МРТ теж не потрібно. Втім важливо: ці обстеження вам зроблять лише у випадку потреби, а не просто за вашим бажанням.

НСЗУ Національна служба здоров'я України