У С.ГОЛГОЧА ВІДКРИТО "КЛАС БЕЗПЕКИ"

  • 148

Фото без опису

Сьогодні, 24 жовтня, відбулася презентація “Класу безпеки”, облаштованого на базі Голгочанської ЗОШ І-ІІІ ступенів.

Відповідно до вимог клас розділений на декілька спеціальних зон (пожежна та мінна безпека, цивільний захист, домедична допомога) та обладнаний необхідним інвентарем, наочними матеріалами, а також інтерактивними цікавинками.

Завдання такого кабінету нині досить актуальне: навчання школярів правил пожежної, мінної безпеки та цивільного захисту, ознайомлення з алгоритмом дій у разі виникнення надзвичайних ситуацій, формування в учнів навичок надання домедичної допомоги.

Для урочистого відкриття класу запросили міського голову Ігор Мерена , начальника управління освіти Оксана Федів , провідного інспектора відділу запобігання НС Тернопільського РУ ГУ ДСНС України у Тернопільській області старшого лейтенанта служби ЦЗ Ігоря Журавля, представників освітньої галузі.

"В умовах дії воєнного стану важливо, щоб у дітей формувалися навички безпечної поведінки, адже це – запорука їхнього здоров’я і життя",- зазначає міський голова Ігор Мерена.

Відтепер здобуті у "Класі безпеки" знання з безпеки життєдіяльності та практичні навички з надання домедичної допомоги стануть дітям надзвичайно корисними та необхідними у житті.

Нагадаємо, класи безпеки – це спільний Всеукраїнський проєкт Міністерства освіти та науки України і Державної служби з надзвичайних ситуацій.