У четверту суботу листопада Україна вшановує пам’ять жертв Голодомору 1932–1933 років і масових штучних голодів 1921–1923 і 1946–1947 років.

  • 118

Фото без опису

🕯Цьогоріч Україна вдруге вшановуватиме жертв сталінського геноциду в умовах повномасштабної війни, що супроводжується геноцидними діями росії проти українців. Трагічні події та злочини росіян демонструють, що жива пам’ять надзвичайно важлива. Тож маємо усвідомити, щоб розірвати жахливе коло історії, аби трагічні події не повторювалися з нашими дітьми, внуками, нашими правнуками, ми повинні бути єдині у творенні нашої Української національної держави та у боротьбі з москальською нечистю!

Схилімо голови в глибокій жалобі за тими людьми, які загинули голодною смертю. У спільній молитві згадаймо усіх жертв голодоморів, запалімо свічу пам’яті у власній оселі та у своїй душі!🕯

Долучіться в цей день о 16:00 до Загальнонаціональної хвилини мовчання. Згадайте про мільйони людських життів, які Україна втратила внаслідок Голодомору і масових штучних голодів.

Закликаю людей по всьому світу засвітити вогник у домівці як вияв скорботи за загиблими, віри в перемогу України й готовності докласти зусиль, щоб геноциди не повторювалися.

Пам’ятаємо. Єднаємося. Переможемо!🇺🇦

Міський голова Ігор Мерена!