Відбулася остання в цьому році чергова сесія міської ради.

  • 93

Фото без опису

Вчора, 21 грудня, відбулася остання в цьому році чергова сесія міської ради.

Під керівництвом міського голови Ігор Мерена депутатський корпус розглянув 77 питань порядку денного, 4 з яких було внесено за пропозиціями депутатів.

На сесії були присутні заступники міського голови, старости старостинських округів, начальники управлінь та відділів міської ради. Запрошені т.в.о.начальника 7 відділу Тернопільського РТЦК та СП Андрій Присяжнюк, начальник СПД №2 (м.Підгайці) відділу поліції №1 (м.Бережани) Тернопільського РУП ГУ НП в Тернопільській області Сергій Бобришов, начальник Підгаєцької ДПІ ГУ ДПС у Тернопільській області Ольга Северин та заступник начальника 2 ДПРЗ ГУ ДСНС Василь Кулявий.

Також на сесійне засідання міської ради разом зі станичним отцем Миколою Мидляком завітали місцеві пластуни, які урочисто передали Вифлеємський вогонь міському голові. Відтак кожен охочий мав можливість запалити священним вогнем свої свічки. Очільник громади у свою чергу подякував о.Миколі та пластунам за щорічну акцію добра та побажав усім віри в диво та мирних свят.

У ході роботи депутати міської ради

✅ Затвердили зміни до програми розвитку футболу в Підгаєцькій міській територіальній громаді на 2022-2024 роки та до програми розвитку фізичної культури і спорту на період 2022-2024 років.

✅Затвердили зміни до фінансового плану КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня » Підгаєцької міської ради на 2023 рік;

✅Затвердили фінансовий план КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня » Підгаєцької міської ради на 2024 рік та фінансовий план КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги» Підгаєцької міської ради на 2024 рік.

✅Затвердили Програму базової підготовки громадян України до національного спротиву та підтримання рівня навченості жителів Підгаєцької міської територіальної громади на 2024-2026 роки.

✅Розглянули питання про передачу комунального майна Підгаєцької міської ради на баланс Фінансовому відділу Підгаєцької міської ради та про передачу комунального майна Підгаєцької міської ради на баланс КУ «ЦНСП» Підгаєцької міської ради.

✅Затвердили Програму про фонд Підгаєцької міської ради на виконання депутатських повноважень на 2024-2026 роки.

✅Розглянули також ряд земельних питань.

✅ Прийняли бюджет громади на 2024 рік. Як основний фінансовий документ, він ставить за мету створення умов для повноцінного функціонування громади, забезпечення розвитку її

освітньої, медичної, житлово-комунальної інфраструктури, соціально- культурної сфери, а також підтримки Збройних Сил України, враховуючи зростаючі потреби, зумовлені війною.

📌На 2024 рік міський бюджет по доходах затвердили в обсязі

175 493 800 гривень, у тому числі:

▫️освітня субвенція з державного бюджету місцевим бюджетам у сумі

51 807,2тис. гривень;

▫️субвенція з місцевого бюджету на здійснення переданих видатків у

сфері освіти за рахунок коштів освітньої субвенції (інклюзія) –

1 571,9тис. гривень;

▫️інші субвенції з місцевого бюджету - 141,7 тис. гривень (на соціальний захист).

▫️власні доходів міського бюджету по загальному фонду становить

119 429,8 тис. гривень.

📌Видаткова частина міського бюджету на 2024 рік сформована в межах наявного фінансового ресурсу та визначена в обсязі 175 493,8 тис. гривень, з них на основні галузі бюджету: освіту - 99342,3 тис. гривень, охорону здоров’я - 3100,0 тис. гривень, соціальний захист – 13362,7 тис. гривень, культуру та спорт- 16 372,8 тис. гривень, благоустрій громади – 7 700 тис. гривень, утримання доріг - 4 000,0 тис. гривень.

На жаль, війна триває, а отже в пріоритеті підтримка наших Захисників та Захисниць. Загалом на 2024 рік із міського бюджету на програми, які пов'язані із підтримкою військових, передбачено 6 970 000 грн. Станом на сьогодні рішенням «Про міський бюджет на 2024 рік» затверджено кошти на виконання напрямків цих програм в сумі 2 500 000 гривень. Решту коштів у сумі 4 470 000 гривень першочергово буде виділено при внесенні змін до міського бюджету на 2024 рік на черговому засіданні сесії при розподілі вільних залишків коштів.

На завершення засідання міський голова Ігор Мерена подякував усім депутатам за сумлінну та наполегливу працю та привітав із прийдешніми Різдвом та Новим роком!