Щеплення — це захист від різних інфекційних хвороб.

  • 80

Фото без опису

#вакцинація

Щеплення — це захист від різних інфекційних хвороб. Але важливо не лише мати всі необхідні щеплення, а й відповідні записи про проведену вакцинацію. І ось чому👇

📌 Маючи інформацію про проведену вакцинацію, лікар складає подальший план щеплень, щоб захистити дитину або дорослого від інфекційних захворювань. Наприклад, плануючи вагітність дуже важливо знати, чи були ви вакциновані в дитинстві від кору. Якщо ні, то бажано зробити відповідне щеплення перед настанням вагітності.

📌 Інформація щодо зроблених щеплень у вигляді довідки за формою 063/о (це власне карта профілактичних щеплень) знадобиться при вступі чи зміні освітнього закладу.

Карту профілактичних щеплень важливо зберігати, щоб у дорослому віці людина знала, від чого її вакцинували або не вакцинували в дитинстві.

❓Де зберігаються відомості про щеплення❓

🖊️«Історія розвитку дитини» (форма No 112/о).

🖊️«Карта профілактичних щеплень» (форма No 063/о).

🖊️«Карта імунізації» (форма No 063-1/о).

🖊️«Медична карта амбулаторного хворого» (форма No 025/о).

🖊️Міжнародне свідоцтво про вакцинацію.

🖊️Довідка про проведені щеплення.

🖊️Електронна система охорони здоров’я (ЕСОЗ).

❗Зверніть увагу: якщо інформація про проведені щеплення конкретної дитини недоступна і немає можливості її отримати або ж відновити, лікар порадить почати вакцинацію спочатку.

Введення додаткових доз вакцини є безпечним для здоров’я. Це підтверджено результатами досліджень та рекомендовано ВООЗ та Європейським центром з профілактики та контролю захворюваності.

Тут ми розповідали, як батькам не втратити інформацію про щеплення дитини: http://surl.li/kqbvn.

НСЗУ для пацієнта