Відбулася 37 чергова сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання.

  • 143

 

Фото без опису

✍️ Сьогодні, 29 березня 2024 року, відбулася 37 чергова сесія Підгаєцької міської ради восьмого скликання. До порядку денного сесії було внесено 128 питань.

🔷 Депутати під головуванням міського голови Ігоря Мерени розпочали роботу сесії із спільного виконання Державного Гімну України. За пропозицією міського голови депутати вшанували хвилиною мовчання наших Захисників, які загинули, захищаючи рідну землю.

🔷 Міський голова Ігор Мерена поіменно згадав усіх військовослужбовців з Підгаєцької громади, які загинули від початку повномасштабного вторгнення росії на українську землю, і які віддали за Україну найцінніше, що мали - власні життя.

🔷 Сесія була доволі плідною. Депутати та міський голова затвердили звіт про виконання міського бюджету за 2023 рік, звіт про використання коштів цільового фонду міського бюджету за 2023 рік, звіти про виконання фінансових планів КНП «Підгаєцька центральна міська лікарня» та КНП «Центр первинної- медико-санітарної допомоги» Підгаєцької міської ради за 2023 рік.

🔷 Під час сесії внесено зміни до Програми «Захисник Вітчизни на 2022-2025 роки», до Програми підтримки Збройних Сил України на 2024-2025 роки», до Програми захисту населення і території Підгаєцької міської ради від надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру на 2021-2025 роки.

🔷 Затверджено Програму сприяння поліції у підвищенні рівня безпеки громадян на території Підгаєцької громади на 2024-2026 роки.

🔷 Депутатами та міським головою Ігорем Мереною внесено зміни до міського бюджету на 2024 рік, зміни до статутів комунальних підприємств Підгаєцької міської ради «Дорожнє» і «Підгайці- Водоканал».

🔷 Також внесено зміни до структури КЗ «Централізована клубна система» Підгаєцької міської ради, затверджено базову мережу закладів культури громади, прийнято ряд інших важливих рішень, що стосуються поточної діяльності структурних підрозділів ради.

🔷 Депутатами та міським головою прийнято рішення про проведення робіт з пристосування, демонтажу памʼяток історії місцевого значення та обʼєктів, що не є обʼєктами культурної спадщини. Згідно з цим рішенням, громада назавжди позбудеться елементів радянської спадщини.

🔷 В ході сесії прийнято 103 рішення, що стосуються сфери земельних відносин . Частина з цих рішень дозволить збільшити надходження до міського бюджету від продажу та оренди земельних ділянок, інша частина дозволить громадянам впорядкувати документи на право користування земельними ділянками.

🔷 Також депутати розглянули депутатське звернення депутата Надії Бялко, до якої звернулися мешканці Староміського старостинського округу з приводу незаконного вирубування зелених насаджень в урочищі «Ухач». За результатами розгляду звернення депутати створили комісію, яка має перевірити факти, наведені у зверненні мешканців, та, у разі виявлення порушень, звернутися до відповідних органів.

🔷 Сесія завершила свою роботу спільним виконанням Державного Гімну України🇺🇦.