Зверніть увагу!

  • 35

👩‍🎓Унікальна пропозиція для ініціативних людей з Тернопільщини – ваучер на навчання!

 

▪️В Україні діє державна програма видачі ваучерів на навчання за різними професіями. Вона націлена на те, щоб перекрити вартість навчання, повністю або частково, та доступна як для фізичних осіб, так і для бізнесу. 

 

🔸️Ваучер – це документ, що видається одноразово деяким категоріям громадян, які не зареєстровані в центрах зайнятості як безробітні і мають професійно-технічну, фахову передвищу чи вищу освіту, та дає людині право пройти навчання за однією із 124-х професій та спеціальностей у сферах ІТ, будівництва, транспорту, освіти, медицини, сільського господарства, соціального обслуговування та ін. 

 

•Від початку цього року вже більше 7 тисяч українців скористалися такою можливістю, з них майже 400 отримали ваучери у місцевих підрозділах Тернопільського обласного центру зайнятості (у їх числі - 6 ВПО, 18 осіб з інвалідністю).

 

•Більшість краян обрали навчання чи підвищення кваліфікації у сферах ІТ-технологій та медицини, за професіями – кібербезпека, медицина, фармація, медсестринство.

134 особи отримали ваучери на навчання чи підвищення кваліфікації за робітничими професіями. У топі - екстрений медичний технік, кухар, тракторист, водій. Також краяни здобуватимуть професії: електрогазозварник, швачка, плодоовочівник, кондитер, закрійник, машиніст дорожньо-будівельних машин, токар, бджоляр.

 

▪️До слова, у межах Національної стратегії із створення безбар’єрного простору в Україні, грунтуючись на принципах інформаційної та освітньої безбар’єрності служба створює рівні можливості, відкритий доступ до інформації в різних форматах та інклюзивний підхід, зокрема до освіти протягом життя, а також здобуття іншої професії, підвищення кваліфікації чи опанування додаткових компетентностей. 

 

📌За детальною інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або у відділ активних програм зайнятості управління реалізації політики зайнятості Тернопільського обласного центру зайнятості за тел. 0635765756.

Більше тут -https://www.dcz.gov.ua/storinka/vauchery Фото без опису