Зверніть увагу!

  • 62

Продавці, кухарі, водії, вчителі - молоді фахівці з Тернопільщини готові реалізовувати свій фаховий потенціал!

🔹️Служба зайнятості Тернопільщини активно сприяє молодим жителям краю у тому, аби вони знайшли себе на ринку праці: свідомо та виважено обрали професію, здобули її, знайшли місця праці, реалізували свій фаховий потенціал.

▪️З початку 2024 року через службу зайнятості області з числа молоді до 35 років:

- 2,4 тис. осіб (28% від загальної кількості) шукали роботу;

- 1157 вдалося працевлаштувати;

- 119 – проходили професійне навчання;

- 66 молодих краян було залучено до громадських та інших робіт тимчасового характеру. 

✔️197 молодих жителів краю отримали гранти чи мікрогранти на відкриття або розвиток власної справи, з них 9 учасників бойових дій та членів їх сімей. Це дасть можливість створити 422 нових робочих місця. Вони реалізовують бізнеси в роздрібній торгівлі: у сферах краси, освіти, громадського харчування, виробництва кондитерських та хлібобулочних виробів, текстильної промисловості, займаються стоматологічною практикою.

✍️Зараз 540 безробітних з числа молоді продовжують пошук роботи через обласну службу зайнятості, з них 74 випускника ВНЗ і 34 - професійно-технічних закладів освіти. 36 - УБД, з інвалідністю, 145 - ВПО. 8 безробітних до 35 років зараз проходять профнавчання.Більшість з них мають професії: продавець, стрілець, кухар, водій, вчитель. Також шукають роботу медсестри, мерчендайзери, інженери, юристи, психологи, мікробіолог, стоматолог, актор, радіотелефоніст, оператор наземних засобів керування безпілотним літальним апаратом, навідник (кулеметник) бронетранспортера, склодув, гірник, тракторист та ін.

🔹️До слова, роботодавці, які працевлаштовують краян з числа молоді, можуть отримати компенсації:

50% мінімальної зарплати, якщо працевлаштують безробітних:

- віком до 25 років, зі страховим стажем менше року;

- віком до 35 років, якщо приймає його на перше робоче місце

 та звільнених зі строкової служби - на перше робоче місце; 

-100% фактично сплаченого ЄСВ, якщо працевлаштують безробітних на нові робочі місця (незалежно від віку);

-до 106,5 тис. грн, отримає роботодавець, якщо облаштує робоче місце для людини з інвалідністю І групи та 76 тис. грн – для працівника ІІ групи інвалідності (незалежно від віку).

📌Молоді люди з числа ВПО, УБД, які не зареєстровані у службі зайнятості як безробітні, можуть отримати ваучер на оплату навчання за однією із 124 професій.

За детальнішою інформацією зверніться у місцевий підрозділ Тернопільського обласного центру зайнятості, в Telegram: @DCZ19_Ternopil (https://t.me/DCZ19_Ternopil) або за тел. «гарячої лінії» - 0635765756.

❗️Зауважимо, що подати або знайти вакансію можна через:

Єдиний портал вакансій (https://jobportal.dcz.gov.ua/)

Національний Кадровий Резерв (https://ukrnkr.in.ua/)

▪️Пропонуєте роботу? Подайте вакансію, скориставшись Електронним помічником Роботодавця: http://surl.li/gmclv, а також через особистий кабінет роботодавця: https://www.dcz.gov.ua/cabinet (можна зайти через чат-бот @DCZWorkNowBbot), вона одразу буде опублікована і рекрутери почнуть підбір кандидатів.

▪️Шукаєте роботу? Заповніть анкету-резюме:( http://surl.li/byovs )Фото без опису