Увага! Інформація про відключення електроенергії 31 травня. 💡

  • 44

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

🔹 Через ракетну атаку є знеструмлення в Києві

🔹 Негода знеструмила 62 населені пункти в Хмельницькій та Закарпатській областях

🔹 Сьогодні ліміти споживання для областей не прогнозуються

 

НАСЛІДКИ АТАК РОСІЯН ПО ЕНЕРГООБ’ЄКТАХ

Внаслідок ранкової ракетної атаки було пошкоджено об’єкт енергетичної інфраструктури в одному з районів Києва. Знеструмлювалось понад 500 приватних будинків. На ранок енергоживлення більшості споживачів відновлено, тривають ремонтні роботи.

 

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ

Сьогодні застосування лімітів споживання електроенергії для промислових та побутових споживачів в усіх регіонах України не прогнозується.

Причина – збільшення обсягів виробництва атомних станцій після виходу з планового ремонту двох блоків. Але нагадуємо, що весняно-літня ремонтна кампанія на АЕС триває. Це може час від часу спричиняти нестачу електроенергії в енергосистемі.

 

АВАРІЙНА ДОПОМОГА

Вчора, 30 травня, на запит оператора енергосистеми Польщі, Україна приймала надлишки електроенергії з цієї країни. Крім того, на запит «Укренерго», для підтримки безпечної роботи енергосистеми, в певні години було активоване термінове постачання надлишків електроенергії до енергосистеми Польщі.

 

ІМПОРТ

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 14 864 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 586 МВт.

 

ЕКСПОРТ

Не відбувається і не передбачається.

 

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО

Вчора увечері з технічних причин вимикались дві високовольтні лінії обленерго в Дніпропетровській та Кіровоградській областях. Були знеструмлені побутові споживачі, місцева промисловість, були порушення в русі потягів. Через 3,5 години енергоживлення всіх споживачів було відновлено.

 

Вранці дією захисту короткочасно вимикалась високовольтна повітряна лінія «Укренерго» в західному регіоні. Знеструмлення споживачів не було. Лінія повернута в роботу дією автоматики.

На ранок через негоду знеструмлено 52 населені пункти у Хмельницькій області, та 10 населених пунктів у Закарпатській.

З інших причин знеструмлено 415 населених пунктів.

 

Через бойові дії:

Є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях. Фото без опису