Увага! Інформація про відключення електроенергії 3 червня!💡

  • 63

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

🔹 Вчора БПЛА атакував енергооб’єкт в центральному регіоні

🔹 Негода залишила без світла 312 населених пунктів в 7 областях

🔹 Дефіцит в енергосистемі протягом доби. Діють ліміти для всіх областей

 

НАСЛІДКИ АТАК РОСІЯН ПО ЕНЕРГООБ’ЄКТАХ

Вчора внаслідок ранкової атаки БПЛА було атаковано об’єкт енергетичної інфраструктури в центральному регіоні. Без постраждалих. Ремонтні роботи розпочались одразу після відбою тривоги.

 

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ

Сьогодні протягом доби ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України. При перевищенні лімітів – обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

Інформацію, коли саме можуть бути застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести масованих ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

 

ІМПОРТ

Протягом доби з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 27 178 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 616 МВт.

 

ЕКСПОРТ

Не відбувається і не передбачається.

 

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО

Гроза та рвучкий вітер залишили без світла 312 населених пунктів у Житомирській, Кіровоградській, Київській, Полтавській, Сумській, Черкаській, Чернігівській областях. Тривають ремонтні роботи.

Вчора протягом доби через негоду вимикались дві високовольтні підстанції «Укренерго» в північному та центральному регіонах. Знеструмлювались побутові споживачі, місцева промисловість, були збої в русі поїздів. Менш, ніж за дві години, енергоживлення споживачів було відновлене у повному обсязі.

З інших причин знеструмлено 404 населені пункти.

Через бойові дії:

Є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській областях.Фото без опису