Увага! Інформація про відключення електроенергії 6 червня!💡

  • 83

СТАН ЕНЕРГОСИСТЕМИ

🔹 В енергосистемі дефіцит протягом доби

🔹 Ліміти споживання діють з 00:00 до 24:00 

🔹 Негода знеструмила понад 100 населених пунктів у 5 областях

 

ОБМЕЖЕННЯ СПОЖИВАННЯ

Сьогодні ліміти споживання електроенергії діють в усіх регіонах України протягом доби. Для дотримання лімітів обленерго застосовують графіки погодинних відключень для промислових та побутових споживачів.

 

Вчора, 5 червня, з 20:40 у зв’язку з недотриманням лімітів споживання – Диспетчерський центр «Укренерго» був вимушений застосовувати аварійні відключення у Волинській, Івано-Франківській, Київській, Кіровоградській Запорізькій, Львівській, Одеській, Рівненській, Сумській, Харківській, Черкаській, Чернігівській областях.

 

О 21:35 аварійні відключення були скасовані в Одеській та Івано-Франківській, о 23:40 – у Харківській, Сумській, Київській, Черкаській, Чернігівській, Рівненській, Волинській, Львівській, Запорізькій, Кіровоградській областях. Для дотримання лімітів обленерго задіяли графіки погодинних відключення. 

 

Інформацію, коли саме можуть бути застосовані відключення у вашому регіоні, можна дізнатись в кабінеті споживача, на офіційних сайтах обленерго, а також на їхніх сторінках у соцмережах.

 

Головна причина застосування заходів обмеження – наслідки вже шести ракетних ударів ворога по українських електростанціях. Через значні пошкодження вони не можуть виробляти стільки ж електроенергії, як до початку цих атак. Для подолання дефіциту в енергосистемі залучаються імпорт та аварійна допомога з країн Європи. Але через масштабність пошкоджень – цих заходів не вистачає для підтримки балансу в енергосистемі, тому Диспетчерський центр «Укренерго» вимушений застосовувати заходи обмеження споживання і для промислових, і для побутових споживачів.

 

АВАРІЙНА ДОПОМОГА

Вчора, 5 червня , на запит оператора енергосистеми Польщі, Україна з 11:00 до 16:00 приймала надлишки електроенергії з цієї країни. 

 

ІМПОРТ

Протягом доби з Румунії, Польщі, Угорщини, Молдови. Загальним обсягом 25 851 МВт*год, з максимальною потужністю в окремі години до 1 649 МВт. 

 

ЕКСПОРТ

Не відбувається і не передбачається.

 

МЕРЕЖІ «УКРЕНЕРГО» та ОБЛЕНЕРГО

Через погодні умови на ранок знеструмлено понад 100 населених пунктів у Дніпропетровській, Кіровоградській, Хмельницькій, Сумській, Чернігівській областях. 

 

З інших причин без енергоживлення 462 населені пункти.

 

Через бойові дії:

Є нові знеструмлення у Донецькій, Сумській, Харківській, Херсонській областях.

 

З технологічних причин :

Є знеструмлення в Сумській області. Фото без опису