Міський голова Ігор Мерена провів робочу зустріч.

  • 28

У зв'язку з різким збільшенням популяції лисиць у нашій громаді, що становить загрозу здоров'ю людей і домашніх тварин через можливе перенесення різних хвороб, зокрема сказу, міський голова Ігор Мерена провів робочу зустріч з Нікітюком Анатолієм (заступник начальника СПД №2 м. Підгайці), Червінським Василем (в.о. голови УТМР), Тронкою Василем (лісничий Підгаєцького лісництва) та Лучкою Володимиром (головний спеціаліст відділу безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини). На зустрічі обговорювалася проблема контролю чисельності лисиць.

 

Учасники зустрічі дійшли спільного рішення провести відстріл відповідно до протоколу номер 2-2024 засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії від 26 березня 2024 року.

 

Згідно з протоколом, силами єгерської служби на території мисливських угідь буде проведено заходи з регулювання чисельності лисиць шляхом відстрілу, з метою доведення популяції до 0,5-1 голови на 1 тис. га (10 кв. км) угідь. Вже в липні планується розпочати проведення цих заходів.

 

Просимо мешканців бути особливо уважними і дотримуватися наступних рекомендацій:

- уникайте відвідування лісових масивів, де може проводитися відстріл;

- якщо ви плануєте перебувати в зонах лісових масивів, повідомте про це місцеві органи влади;

- дотримуйтеся загальних правил безпеки та слідкуйте за інформацією від місцевих органів.Фото без опису