Переможця конкурсу "Великодня писанка - 2019" визначено!!!

  • 1578

Фото без опису           19 квітня 2019 року у місті Підгайцях на майдані Незалежності відбувся конкурс "Великодня писанка - 2019" за ініціативи міського голови  Левкович Тетяни Володимирівни.
      Дійство розпочалося о 15:00 годині вступним словом заступника міського голови Пеляка В.П. На конкурс свої вироби представили 6 команд з різних шкіл району: команда Завалівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, команда Голгочанської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, команда Опорного закладу "Підгаєцька загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів...",  дві команди з Підгаєцької гімназії імені Маркіяна Паславського та команда з Центру дитячої та юнацької творчості. 
         Номінації, в яких оцінювались роботи: традиційне писанкарство та писанки, виготовлені з нетрадиційних матеріалів. Метою конкурсу була  підтримка юних талантів, стимулювання духовного і творчого потенціалу молоді, дослідження і відтворення кращих зразків культурної спадщини краю.

          Журі, яке складалось із восьми осіб, оцінювало оригінальність робіт, повноту розкриття українського писанкарства, техніку, складність виконання та охайність. Кожна команда-учасник конкурсу презентувала свої писанки, розповідала про те, що символізує кожен із візерунків, нанесених на ці писанки. Було дуже цікаво і пізнавально.
Зазначимо, що такий захід у місті проводиться уперше.
           І ось переможця цього конкурсу визначено. Ним стала команда Підгаєцької гімназії імені Маркіяна Паславського (керівник команди Романович Тетяна Богданівна). Друге місце зайняла команда Підгаєцького Центру дитячої та юнацької творчості (керівник команди Симко Діана Ігорівна) . Третю сходинку посіла команда Опорного закладу «Підгаєцька ЗОШ І-ІІІ ступенів...»  (керівник команди Гатала Марія Романівна
.
           Ці переможці отримали відповідно:
І місце -   поїздка команди в Польщу до міста-партнера Стшегом
ІІ місце – грошовий приз в сумі 5 тис.грн.
ІІІ місце – грошовий приз в сумі 3 тис.грн.
           Усі інші учасники конкурсу отримали грамоти та заохочувальні грошові призи по 650 грн. Переможців та учасників конкурсу привітала член журі,  голова Підгаєцької районної ради Ірина Петрівна Баран, 
 подякувала усім конкурсантам та запросила взяти участь у святкуваннях, які проводитимуться у Провідну неділю.  Ми також дякуємо усім командам за участь у конкурсі, за величезну вкладену працю у кожен виріб, за креативність, за творчий підхід до виконання робіт, за популяризацію української культури, народних звичаїв та обрядів. Кожна писанка, виготовлена учнівськими командами, неповторна і заслуговувала на призові місця. Членам журі було надзвичайно важко визначити переможців, адже у кожен виріб конкурсанти вклали частинку душі. Але конкурс є конкурс і завжди доводиться робити вибір.

        Усі писанки, які взяли участь у конкурсі, будуть виставлені на майдані Незалежності та прикрашатимуть місто впродовж Великодніх свят.  Хочемо відмітити, що конкурси і заходи такого характеру й надалі проводитимуться у нашому містечку.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису